On totta, että meitä tavallisia kansalaisia on “kytätty” ja holhottu kautta aikain. Auvoisina aikoina tärkein syy oli tietysti raha (vilja, olut, oravannahat jne.) ja veronkerjuu ylimystön elättämiseksi. Nykyaikana se on edelleen luonnollisesti tärkeä syy, mutta on muitakin syitä.  Demokratian nimissä on tehty mitä ihmeellisempiä lakeja ja uudistuksia ja lisätty viranomisten valtuuksia. Aina valtuuksia ei vaadi lisää vallanpitäjät, siis ainakaan poliittisessa mielessä. Taloudellista valtaa Suomessa kiistattomasti pitävä suuryritys Nokia nimittäin halusi muuttaa hieman yksilönsuojalakia.
Ja näin myös tapahtuikin, lakimuutoksen johdosta yrityksillä on oikeus (lupamenettelyllä) seurata työntekijöiden sähköpostien teletietoja ,eli minne sähköpostiviestejä lähetellään. Sisällön lukemisen estää tietysti kirjesalaisuus ja hyvä niin. Puolustusvoimat, tuo skeptisistä skeptisin laitos ei tyydy tietenkään tähän, vaan laittaa “työntekijänsä” allekirjoittamaan paperin, jossa työntekijä antaa oikeuden esimiehelleen, lukea työntekijän sähköposteja. Niinkai se menee, että kirjesalaisuudestakin voidaan sopimalla erikseen tinkiä hieman, yhteisen hyvän nimissä. Asiaahan perusteltiin sillä, että tärkeät tiedot ovat saatavilla, vaikka tiedonhaltija olisi poissa. Toisaalta näin voidaan hyvin kytätä työntekijöiden puuhia, mihin se työaika kuluu ja minne niitä viestejä lähetellään.
Nyt kun päästiin jo puolustusvoimiin, on syytä tarkastella myös Poliisivoimien toimia aihepiiriin liittyen. Tapetillahan on jo hetken ollut se seikka, että kun uuden ulkomaanpassin saadakseen on hakijan luovutettava sormenjäljet, niin poliisi voisi kerätä sormenjäljistä rekisterin tietojärjestelmäänsä. Tämä auttaisi ja helpottaisi tietysti rikostutkinnassa, kun kaikille rikospaikalta löytyville sormienjäljille löytyisi nopeasti ja helposti “omistaja”.  Nykyään poliisilla on hallussaan vain rikollisilta kerätyt sormenjäljet, mutta rekisteristä saadaan tietysti paljon laajempi, kun sieltä löytyy “kaikkien ” kansalaisten sormenjäljet. Sormenjäljet voi toki tuhota sormista, vaurioittamalla sormien ihoa pysyvästi, esimerksiksi jollakin hapolla. Toinen vaihtoehto on jatkossa olla hankkimatta ulkomaanpassia. Onneksi kaikilla oikeilla rikollisilla on virallisia teitä pitkin hankittu laillinen ulkomaanpassi, onhan?
Sormenjälkien keruu on luonnollisesti vain jäävuoren huippu ja se ensimmäinen askel kohti yhä holhoavampaa ja rajoittavampaa yhteiskuntaa. Sormenjälkirekisterin siirtyessä poliisin haltuun aletaan keräämään kansalaisilta myös Dna-näytteitä uutta Bio-passia varten. Dna näytteiden avulla on poliisin jo melkoisen vaivatonta ratkoa rikoksia, epäiltyjä ei tarvitse selvitellä sen suuremmin motiivien ja alibien perusteella, eikä liioin ihmissuhteidenkaan perusteella. Riittää, että rikospaikalta löydetään jonkuin muun, kuin uhrin dna:ta ja Heureka, meillä on epäilty, syytetty ja tuomittu samalla kertaa. Pahoin pelkään vaan, että “taas” joutuu syyttömiä vankilaan, kun sylkäiset väärään paikkaan, tai sinulta tippuu hius vielä väärempään paikkaan. Aikahan se näyttää, kuinka hyvin, tehokkaasti ja ehdottomasti Dna-jälkiä käytetään rikostutkinnassa todisteina.
Seuraavaksi askeleeksi epäilen mikrosirun (gps-tagin) asettamista kaikkien kansalaisten ihon alle. Näin poliisi voisi valvoa kaikkien kansalaisten jokaista liikettä kaikenaikaa ja jokaikinen ruusupuskaan pissijäkin saataisiin edesvastuuseen kamalsita teoistaan ihmisyyttä ja ihmiskuntaa vastaan. Lopulta rikoksia ja rikollisia ei olisi enää ollenkaan, kun  jo ennaltaehkäisevästi estettäisiin kansalaisia joutumasta hankaluuksiin. Kuulostaa mahtavalta tulevaisuuden demokratialta ja yksilönvapauden siirtämiseltä aivan uusiin sfääreihin. Odotamme mielenkiinnolla tulevaa, vapaampaa maailmaa, emmekö odotakkin?DSCN0583.jpg